Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΡΓΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ ΜΕΓ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr, ολοκληρώνει το αφιέρωμα στα Ιδιόμελα των Κατανυκτικών Εσπερινών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ψαλμένα από τον Γενικό Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο.
Το Ιδιόμελο της E΄ Κυριακής των Νηστειών, «Θαυμαστή του Σωτήρος...», ακούμε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο.
Το μουσικό κείμενο είναι από το Βιβλίο «Βυζαντινός Εσπερινός» του Γεωργίου Τσατσαρώνη.


Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ

Πανηγυρικώς τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον, στον Ιερό μας Ναό.
Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο και τους συνεφημέριους Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο και Πρωτ. Βασίλειο Χριστοδούλου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο κ. Θεόκλητος ο όποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι ''Η Κυρία Θεοτόκος κατέχει δεσπόζουσα θέση μέσα στην Εκκλησία''.
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε ''Δεν πρόκειται οι Ορθόδοξοι Έλληνες να λησμονήσουμε την πίστη μας''.
Τέλος να αναφερθεί ότι στην Ιερά Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου.