Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον Ιερό Ναό μας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του ναού και πλειάδα ιερέων όμορων ενοριών.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στην Μεταμόρφωση του Χριστού μας.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χριστός αποτελεί το κέντρο της Ιστορίας, ότι αποτελεί σημείο αντιλεγόμενο. Έχουνε γραφτεί χιλιάδες βιβλία για το πρόσωπό του. Την εκκλησία την απασχόλησε σοβαρά η ερμηνεία και η προσέγγιση του προσώπου του" είπε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.
Και συνέχισε "Ο Χριστός είναι το ξεχωριστό, είναι το μοναδικό, είναι το άλφα και το ωμέγα της Ιστορίας. Ο άνθρωπος πρέπει να μεταμορφωθεί, να λάμψει και το φως του Χριστού να τον αγγίξει να τον μεταμορφώσει, να τον κάνει χαριτωμένο και ευλογημένο".
Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεοδώρητο εκφράζοντας τις ολόθερμες ευχαριστίες του εκ μέρους των πατέρων του Ναού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και των ενοριτών για την τιμητική παρουσία του Θεοφιλεστάτου τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και στην αυριανή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεθέορτο εσπερινό καθώς και στην λιτάνευση της εικόνας του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στις οποίες ο ίδιος θα χοροστατήσει και ιερουργήσει σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ακολουθία του εσπερινού κόσμησαν με την μελύριτη ψαλμωδία τους οι δυο χοροί του Ναού.
Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρεαν καθ' όλη την διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού για να προσκυνήσουν την εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.