Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ENOPIAKH AIMOΔΟΣΙΑ 4-10-2020: ΕΞΗΝΤΑ ΔΥΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

     Για μια άλλη φορά διαπιστώσαμε στην ενορία του Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, πόσο ωραία είναι η ζωή, παρ όλα τα βάσανα τις στεναχώριες, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που έχει ο καθένας μας. 
Και ναι, ζούμε στην εποχή μιας πανδημίας που μας βρήκε απροετοίμαστους, μας ισοπέδωσε οικονομικά και ψυχολογικά, μας κρατάει σε αβεβαιότητα άλλαξε τις συνήθειες μας και προσθέτει περισσότερο άγχος στην καθημερινότητα μας. 
      Ωστόσο φάνηκε να μην ξεχνάμε ότι το Αίμα είναι πολυμερές και πολυτρόπως πολύτιμο. Για μερικούς όμως είναι και αναγκαίο!
Η Εθελοντική προσφορά Αίματος είναι από τα σημαντικότερα δώρα τα οποία μπορεί να χαρίσει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον, γίνεται μια ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο που θα μας δώσει ασφάλεια για την αντιμετώπιση των αρρώστων μας και θα μας απαλλάξει από το άγχος, ενώ παράλληλα η αγαπητική προσφορά όλων των ανθρώπων που προσήλθαν άρχισε να μας θυμίζει κάπως την Εκκλησία που διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων και στα κείμενα των πρώτων Πατέρων. 
                     Η τιμή και η αξία της Αγάπης του Ιησού Χριστού περνά και σε εμάς!
Έχοντας την ευγενή και φιλόστοργη παραχώρηση των υπερσύγχρονων δομών και υποδομών της Ενοριακής Εστίας Αγάπης "Νέα Βηθλεέμ"  από τον πρόεδρο του ΕΦΤ, πανοσ.αρχιμ.π. Σισώη Σκάρκο- υποδομών που δημιουργήθηκαν χάρις στην ευέλικτη ευρηματικότητά του αλλά και των λοιπών μελών του ΕΦΤ-, ολοκληρώθηκε η ενοριακή Εθελοντική αιμοδοσία της 4ης Οκτωβρίου 2020 συνάμα δε και χάρις στην αμέριστη και άοκνη συμπαράσταση και οργανωτική μεθόδευση, υλική και προσωπική, τριών κυριών του ΕΦΤ, της κ. Μελπομένης Δαβάκη, κ. Παρασκευής Άσπρου, κ. Ειρήνης Μαγνήσαλη και των ειδικευμένων στελεχών του  Κοργιαλένειου-Μπενακείου Γ.Ν.Α (Ε.Ε.Σ).