Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ἐν ἐμοί τόν Πατέρα ἐπιγνώσεσθε, φωτί ὡς ἐξαστράψω ἀπροσίτῳ

Σήμερα, Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σισώη Σκάρκο με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος: «Είναι η εορτή του Φωτός, η εορτή της Θείας αποκαλύψεως, της δόξης του Χριστού, είναι γεγονός στο οποίο δεν μπορούν να αντικρίσουν οι σωματικοί οφθαλμοί χωρίς τη Θεία χάρη, είναι παραδείσια εμπειρία, είναι πρόγευση της Αναστάσεως και συνάμα μέρος του Μυστηρίου του Σταυρού» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος... 

Για περισσότερα & φωτογραφικό υλικό: ΕΔΩ

Μωσῆς Θεοῦ πρόσωπον ἐν Θαβώρ εἶδε.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σισώη Σκάρκο και από ιερείς όμορων ενοριών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη Δεσποτική Εορτή, μια από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Για περισσότερα &φωτογραφικό υλικό: ΕΔΩ