Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16-10-2022

   Η αιμοδοσία στην Ενορία μας είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς στηρίζουμε με φιάλες αίματος τόσο τα μέλη της ενορίας, όσο λοιπούς ασθενείς για έκτακτα χειρουργεία ή πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.
   Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών κάθε εξάμηνο δίνει αίμα ώστε να διατηρείται η τράπεζα έτοιμη να δώσει αίμα σε όποιον ενορίτη ή άλλον το ζητήσει.
   Δύο φορές το χρόνο η Ενορία του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας μεταβάλλεται σε σωματικό Ιατρείο στο οποίο όλοι χωράνε, με μεγάλο σεβασμό στο ανθρώπινο γένος

   Διότι η αλληλεγγύη γεννάει και άλλη αλληλεγγύη.      Αλληλεγγύη σημαίνει να μοιραστούμε αυτό που έχουμε. Όχι να μοιραστούμε αυτό που μας περισσεύει, είναι να μοιραστούμε αυτό που έχουμε. 

THE LORD OF THE RINGS: AN ORTHODOX CHRISTIAN PERSPECTIVE

O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Μια Ορθόδοξη Χριστιανική Προοπτική.i

by Stavros Piperis 

''Η χαρά είναι η σοβαρή υπόθεση του Ουρανού''!

Αργά στην ροή της πλοκής μιλώντας για το κλασικό έργο του JRR Tolkien The Lord of the Rings , ο ήρωας , ο Samwise Gamgee βρίσκεται στο σκοτάδι και πιθανότατα κοντά στο θάνατο. 

Οι εχθροί έχουν αιχμαλωτίσει τον αγαπημένο του φίλο και ο Sam βρίσκεται μόνος, τρέμοντας και απίστευτα μακριά από το σπίτι του.
Προσπαθεί να κατανοήσει την κατάσταση, αλλά «ακόμα και τις μέρες που είχε χάσει το μέτρημα, ήταν σε μια χώρα του σκότους όπου οι μέρες του κόσμου αυτού έμοιαζαν ξεχασμένες, και όπου όλοι όσοι έμπαιναν είχαν ξεχαστεί επίσης. «Αναρωτιέμαι αν μας σκέφτονται καθόλου», είπε» ( The Lord of the Rings, HarperCollins, 2021, σελ. 987).

Η λήθη είναι το βασικό εργαλείο του Κακού στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η δειλία, η απελπισία και η εξάντληση δελεάζουν τους χαρακτήρες/ήρωες σε όλο το έργο, αλλά η λήθη -της πατρίδας, του σπιτιού και των φίλων, της ομορφιάς, των αιτιών/αξιών για τις οποίες αξίζει να παλέψεις- είναι η ομίχλη στην οποία η προδοσία γίνεται ακόμη πιο απειλητική.