Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣ. ΘΕΣΠΙΩΝ κ.ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟ «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ»

krystalitsa 29

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του προέδρου Δ.Σ. Παιδικού Σταθμού αναπληρωτή του Μακαριωτάτου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Σισώη Σκάρκου, της κ. Ξένιας Κωνσταντινίδου αντιπροέδρου Δ.Σ. της Διευθύντριας κ. Γεωργίας Χαλιλοπούλου, των Νηπιαγωγών, γονέων και των παιδιών του Σταθμού.
Της γιορτής προηγήθηκε το θερμό καλωσόρισμα από τον από τον πρόεδρο του Παιδικού Σταθμού π. Σισωή Σκάρκο, προς τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ,Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών.
Ο κ. Συμεών στον χαιρετισμό του μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ανέφερε ότι «είναι μεγάλη ευλογία και καύχηση για την Εκκλησία ότι παρέχει παιδικούς σταθμούς υψηλών προδιαγραφών παιδείας και ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά της προσχολικής και νηπιακής ηλικίας και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι νέοι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές της Εκκλησίας».
Συγχρόνως δε τόνισε ότι «σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας μίας εκκλησιαστικής δομής είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, των ιερέων, των στελεχών, των εθελοντών, των γονέων, της Πολιτείας».
Τέλος, αναφέρθηκε συνοπτικά στην πολύπλευρη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στον τομέα της προσχολικής αγωγής.
Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τον π. Σισώη για το μεγάλο έργο του , τους νηπιαγωγούς, και τους γονείς.
Να αναφερθεί ότι, σε μια δύσκολη κοινωνία στην οποία ζούμε μικροί και μεγάλοι, ο Παιδικός Σταθμός «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας Ι.Ν Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, λειτουργεί από το 2016, παράγοντας έργο ουσιαστικό και πολύπλευρο, που έγκειται στη αγάπη του προσωπικού που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, που μέσα από τις δράσεις και την απόλυτα αξιόλογη σπουδή στα μικρά μας παιδιά δίδουν όλα εκείνα τα σημαντικά στοιχεία του πολιτισμού μας, της πίστης μας και των αξιών του τόπου μας.  
Είναι πολύ σημαντικό πως ο παιδικός σταθμός βγήκε στους πέντε πρώτους, δημόσιους και ιδιωτικούς, σε όλη την Ελλάδα, τόσο από πλευράς οργάνωσης, διδακτικού προγράμματος και προσωπικού, όσο και από πλευράς  σύγχρονων  χώρων  ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων μάθησης και υγειονομικής  καθαριότητος.
krystalitsa 3
krystalitsa 3