Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Βραδυνή αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου: 23-10-2020


Μέ την χάριν του Παναγίου Πνεύματος κι εφέτος τελέσθηκε η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, την ημέρα της μνήμης του αγίου, την Παρασκευή 23η τρέχοντος μηνός, από τις 17.30-21.30 το εσπέρας, στον Ιερό ναό μας, της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στο τέλος του όρθρου πανηγυρική αρτοκλασία και λίγο πρίν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προτού αρχίσει η Θ. Μετάληψις των πιστών ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα του τιμωμένου Αγίου Ιακώβου.

Tα  Κόλλυβα προσκομίσθηκαν και κατόπιν διαμοιράστηκαν στους πιστούς με την υψηλή φροντίδα του Ιερολογιωτάτου ιεροδιακόνου π. Αστερίου Αποστόλου, όταν πάντες οι προελθόντες διήλθαν εξερχόμενοι διά της κεντρικής θύρας του Ναού και λαμβάνοντες αρτίδιον ευλογίας. Της Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιότατος αρχιμ.π.Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος και τον πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ναού πανοσ.αρχιμ.π.Σισσώης Σκάρκος και π.Αθανάσιος Ηλιόπουλος και έτεροι κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας μαζί με πλήθος ενοριτών εντός και εκτός του Ι.Ναού οι οποίοι έλαβαν μέρος ακολουθώντας τα μέτρα υγιεινής του Covid-19.

Μέ την χάριν του Παναγίου Πνεύματος κι εφέτος αναβίωσε το παλαιό λειτουργικό ήθος το οποίο μας μετέφερε νοερώς και πνευματικώς στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όταν όλοι οι πιστοί χριστιανοί είχαν βαθύτατη την αίσθησιν ότι ‘’ἐγγύς ο Κύριος’.

Κάθε Θεία Λειτουργία: το Μυστικό Δείπνο του Χριστού, η Βασιλεία του Τριαδικού Θεού στη γη.


  Είναι βασικό και απαραίτητο γιά κάθε, αληθινά, πιστό νά γνωρίζει και νά ζει συνειδητά την έννοια, του βάθος και τή σημασία της Θείας Κοινωνίας, καθώς πηγαίνει στην Εκκλησία και συμμετέχει στου μέγιστο μυστήριο του Μυστικού Δείπνου του Χρίστου, δηλαδή στή Θεία Λειτουργία. 
  Όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούμε την Εκκλησία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού (Ματθ.16,18).