Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

















 Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις του ιερού μας ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Μεταμορφωθέντος Κυρίου, περνώντας από τα σπίτια των ενοριτών, πολλοί εκ των οποίων είχαν βγει με αναμμένες λαμπάδες και θυμίαμα για να προϋπαντήσουν την Εικόνα, με τη συνοδεία ιερέων και πλήθος κόσμου, την Δημοτική αρχή της πόλεως του κ. Δημάρχου κ. Δημητρίου Κάρναβου και τις υπέροχες μελωδίες των μουσικών συνόλων του Δήμου Καλλιθέας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο τελετάρχης και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη και την παρουσία του, τους αδελφούς ιερείς, τον Δήμαρχο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις Μουσικές Μπάντες Δήμου Καλλιθέας και Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες παιάνισαν κατά την διάρκεια της λιτανεύσεως της εικόνος.




ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Ιερό μας Ναό 
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, τους συνεφημέριούς του και ιερείς όμορων ενοριών.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής της μεταμορφώσεως και την ανάγκη της μεταμόρφωσης εις Χριστόν του καθενός πιστού σε καιρούς μάλιστα που κυριαρχεί η απιστία και η απομάκρυνση από το θεό.
Με τη σημερινή εορτή φανερώνεται η Θεότητα του Χριστού και το Φως το οποίο αγιάζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμο.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο δια την σεπτή ευλογία του, καθώς και τους πατέρες του Ιερού Ναού, τον προϊστάμενο π. Ειρηναίο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την αγάπη τους και την φιλοξενία τόσο στον εσπερινό όσο και στην Αρχιερατική θεία λειτουργία.
ΠΗΓΗ   ROMFEA.GR



















ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ