Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Λαμπρός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιθέα(Ιάσονας Ντικούλης)

Με κατάνυξη και ιεροπρεπές δέος ψάλθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, ο Πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου μπροστά στον ανθοστόλιστο επιτάφιό της.

Με το πέρας του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση του σεπτού σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου εντός του χώρου του Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ευρίπου κ. Χρυσόστομου.

Να σημειωθεί ότι οι εκατοντάδες πιστοί που παρευρέθηκαν, προσκύνησαν με ευλάβεια το σώμα της Παναγίας και εν συνεχεία την εικόνα της.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου στο κατανυκτικό κήρυγμά του, ευχόμενος στους Ιερείς του Ναού και προς τον πιστό λαό κάθε ευλογία από τον Πανάγαθο Θεό δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανέφερε:

«Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε ενώπιον της εορτής της κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενός μεγάλου εορτασμού που τον ονομάσαμε Πάσχα του Καλοκαιριού. Μιας εορτής που έχει φαινομενικά ένα παράδοξο. Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε τον Θάνατο του πλέον προσφιλούς μας προσώπου, της Παναγίας μας, της Μητέρας όλων των χριστιανών. Κι όμως εμείς, αντί να θρηνούμε, χαιρόμαστε! Πανηγυρίζουμε! Εορτάζουμε!» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.