Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Λαοδικείας Θεοδώρητος: ''Είμαστε ένας ευλογημένος λαός'' (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καλιθέα.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του ναού και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Μεταμόρφωση του Κυρίου Ιησού Χριστού.
“Είμαστε ένας ευλογημένος λαός, που έχουμε μια μεγάλη παράδοση και ιστορία. Δώσαμε το φως, τον πολιτισμό και την παιδεία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Θεοδώρητος τόνισε: "Αύριο ολόκληρη Ελλάδα εορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος μας! Είναι αλήθεια ότι το πρόσωπο του Χριστού παραμένει στο κέντρο της ιστορίας. Ήταν η παρεμβολή του Θεού μέσα στην Ιστορία. Στο πρόσωπο του Χριστού έχουμε μια Θεοφάνεια, την παρουσία του Θεού στην ιστορία”.
Κλείνοντας ο Σεβασμιότατος μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σε όλους όσους παραβρέθησαν στην ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού.
Στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, εκφράζοντας τις ολόθερμες ευχαριστίες του εκ μέρους των πατέρων του Ναού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και των ενοριτών για την τιμητική παρουσία για ακόμη μια χρονιά, τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και στην αυριανή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεθέορτο εσπερινό καθώς και στην λιτάνευση της εικόνας του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στις οποίες ο ίδιος θα χοροστατήσει και ιερουργήσει σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ακολουθία του εσπερινού κόσμησαν με την μελύριτη ψαλμωδία τους οι δυο χοροί του Ιερού Ναού.
Στον πανηγυρικό εσπερινός συμμετείχε πλήθος πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν καθ' όλη την διάρκεια της ακολουθίας για να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.