Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ


Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις του Ιερού μας Ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Καλλιθέας τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου, πλαισιουμένου των Εφημερίων του Ιερού Ναού.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Μεταμορφωθέντος Κυρίου, στους δρόμους της Καλλιθέας υπό τους ήχους των μουσικών συνόλων του Δήμου Καλλιθέας και της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδεία φίλων κληρικών των όμορων και άλλων ενοριών, εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής της πόλεως και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της πομπής, ο τελετάρχης και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, αφού ευχαρίστησε δοξολογικά τον Πανάγαθο Θεό που για μια ακόμη χρονιά μας αξίωσε να πανηγυρίσουμε τη Θεία Μεταμόρφωσή Του, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την αγάπη και την παρουσία του, τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, τον Δήμαρχο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις Μουσικές Μπάντες Δήμου Καλλιθέας και Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες παιάνισαν κατά την διάρκεια της λιτανεύσεως της εικόνος.