Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

<< Γέφυρα ὑψούται, η μετάγουσα πριν, ἐκ θανάτου προς ζωήν την ακήρατον, τους θανόντας παραβάσει του Αδάμ>>.

     ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 

& ΕΠΙΤΑΦΙΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.

Με όλη την πρέπουσα τιμή και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, γιορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας. Γλυκά και φέτος χτύπησαν οι καμπάνες την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το εσπέρας, 14/8/2022, στον Ιερό Ενοριακό Ναό μας και με κάθε μεγαλοπρέπεια αλλά και κατάνυξη εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ευρίπου κ. Χρυσόστομου και εψάλη με την συνακόλουθη ευλόγηση από τον Θεοφιλέστατο η Αρτοκλασία.

Το δε πρωί της 15ης Αυγούστου 2022 ετελέσθη ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία και - μετά την 9.30 πρωϊνή- επίσης 2η Θ. Λειτουργία άνευ Όρθρου, ώστε να τηρηθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα υγείας, παρουσίεπίσης πλήθους ευσεβών ενοριτών, κι όπου οι χοροί των ιεροψαλτών με ρυθμό βυζαντινό και στέρεο τρόπο έψαλαν τους ύμνους της Υπεραγίας Θεοτόκου: «Εν τη γεννήσει την παρθενία εφύλαξας, εν τη κοιμήσει τον κόσμο ου κατέλιπες Θεοτόκε».

Στη συνέχεια του πανηγυρικού Εσπερινού έλαβαν χώρα, η Ιερά λιτάνευση του σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου εντός του Ναού κι έμπροσθεν του μπρος από τον λαμπροστολισμένου  Ι. Επιτάφιου η κατανυκτική ακολουθία των επιταφίων εγκωμίων προς τη Θεοτόκο όπου ο Θεοφιλέστατος    κκ. Χρυσόστομος, οι  Ιερείς του Ναού και οι ευλαβείς ενορίτες εστάθησαν ψάλλοντες και αποδίδοντες σεβασμό και ευλάβεια στην Θεομήτορα.