ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταμορφώσεως & Υψηλάντου Καλλιθέα 
T.K : 17673 Αττικής 

Μετάβαση προς το Ναό:
Λεωφορείο 040 Σύνταγμα-Πειραιάς
Τρόλεϋ 1 Πλατεία Αττικής-Μοσχάτο
              5 Λαμπρινή-Τζιτζιφιές
                 Στάση Αγ. Ελεούσα


Το γραφείο του Ιερού Ναού λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, πρωί 10:00 - 12:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και άλλων ημερών κατά τις οποίες τελείται ιερά ακολουθία.


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - FAX: 210 9562051
Ε-ΜΑΙL : metamorfosikallitheas@gmail.com

Για έκδοση πιστοποιητικών Αγαμίας ή Βάπτισης, αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού στο τηλέφωνο:  
6907 829 725  δις. Βίκυ, καθημερινά από 9:00 έως τις 15:00.

Απαραίτητα έγγραφα για έκδοση πιστοποιητικού Αγαμίας: Ταυτότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,  δύο μάρτυρες με τις ταυτότητές τους, υπεύθυνη δήλωση, στήν οποία αναγράφουμε άν έχουμε τελέσει θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο ή αν έχουμε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς επίσης και πιστοποιητικό βαπτίσεως για όλους εκδιδόμενο αποκλειστικά  από την ενορία τέλεσης του μυστηρίου.  Για όσους έχουν γεννηθεί σε χώρα πρώην Σοβιετικής ένωσης και εκτός Ευρώπης το πιστοποιητικό πρέπει να είναι μετεφρασμένο από το ΥΠΕΞ ή από Δικηγόρο και εν συνεχεία επικυρωμένο από την Ιερά Σύνοδο.  Για όσους έχουν βαπτισθεί σε παλαιοημερολογίτικη εκκλησία εντός της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει κοινωνία προσώπων (δεν ανήκουν δηλαδή στην κανονική εκκλησία) τα πιστοποιητικά βαπτίσεως δεν γίνονται δεκτά.

Για άδειες γάμου: 
Τα παραπάνω μαζί με ΑΦΜ. ΑΔΤ. ΑΜΚΑ. AMA. (αριθμό μητρώου αφαλισμένου), καθώς επίσης, παράβολα 15€ από ΔΟΥ, & δημοσίευση γάμου σε εφημερίδα. Για τα έγγραφα πρέπει να είναι παρόντες οι ενδιαφερόμενοι και μόνο, (δεν γίνονται δεκτά πληρεξούσια ή εξουσιοδοτήσεις), πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι.

Για μεταβίβαση βάπτισης: Ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Ενημερώνουμε πως μυστήρια στον Ιερό μας Ναό δεν τελούνται πρωϊ, τελούνται μόνο Σάββατο και Κυριακή απόγευμα από τις 17:00 και μετά, εκτός ημερών κατά τις οποίες πραγματοποιούνται πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες και άλλες εκδηλώσεις του ιερού ναού καθώς επίσης  την Σαρακοστή των Χριστουγέννων, την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, παραμονή και ανήμερα της εορτής του Σταυρού 13-14 Σεπτεμβρίου, παραμονή και ανήμερα της Πεντηκοστής, παραμονή και ανήμερα της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου 28-29 Αυγούστου, και στην εορτή του Αγ. Φανουρίου 26-27 Αυγούστου.

Τέλος για ευχές γεννήσεως και των σαράντα ημερών πρέπει να ειδοποιείται ο ναός από την προηγούμενη ημέρα, όπως επίσης για επιμνημόσυνη δέηση  ημέρα Κυριακή ή Σάββατο θα πρέπει να ειδοποιείται ο ναός τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, καθώς και για κατοχυρώσεις ημερομηνιών Γάμου ή Βαπτίσεως καλόν είναι να κλείνονται τέσσερις μήνες πρίν. 


εκ του ιερού ναού