Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

EOPTH ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ I N METAMOPΦΩCΕΩC, 26 & 27/8/2021

    Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα αλλά και με τη δέουσα λαμπρότητα – παρά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της Covid-19-, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Καλλιθέας, την Πέμπτη 26/8/2020 και περί την 7 μμ, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της ευλογίας των πλακούντων χάριν της εορτής της μνήμης του Αγίου Φανουρίου του  νεοφανούς και θαυματουργού.    
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού παρέστη πλήθος κόσμου περισσότερο από κάθε άλλη φορά κάτι που επεσήμανε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ο προεξάρχων και χοροστατών Θεοφ.Επίσκοπος Ρωγών κκ.Φιλόθεος  οποίος και απήθυνε τον προσήκοντα λόγον οικοδομής και παρακλήσεως προ της ενάρξεως της δεήσεως και της ευλόγησης των προσφερομένων πλακούντων (πιτών) είς τιμήν και μνήμην του αγίου.

Στο ακαδημαϊκής λιτότητας και συντομίας κήρυγμά του, αφού δαψιλώς συνεχάρη τον προϊστάμενο της ενορίας πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο, τους πατέρες του Ι.Ναού και σύσσωμο το σώμα των ενοριτών των συμμετασχόντων στο λειτουργικό-λατρευτικό πλαίσιο της εορτής, είπε :