Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

WHY WE NEED NATURE

''ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ OYCIA THΝ ΦΥΣΗΣ''

(by David Bradshaw1)


Αρχικά ας κάνομε ένα μικρό πείραμα σκέψης. Ας υποθέσουμε ότι εφευρέθηκε ένα χάπι που σας δίνει τη δυνατότητα να τρώτε ό, τι θέλετε χωρίς να συσσωρεύετε λίπος. Είναι φθηνό, δεν απαιτεί συνταγή και δεν έχει άσχημες παρενέργειες. Για καλύτερη πειραματική μέτρηση, ας υποθέσουμε ότι διατηρεί και τον μυϊκό σας τόνο, οπότε επιτρέπει να παραμείνετε σε φόρμα χωρίς να χρειάζεται να ασκηθείτε.

Θα πάρετε το χάπι; Εάν απαντήσατε ναι, και είστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τότε σας παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε. Σίγουρα τίποτα δεν είναι πιο αντίθετο στην Ορθόδοξη ασκητική και πνευματική διδαχή παρά το να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φορτώσουμε το πρόβλημα της διατήρησης της αυτοπειθαρχίας σε ένα χάπι.

The Interrelation of Eucharist and Marriage: The Mission of the Parish in Forming Communicants and Spouses in Holiness

''Η αμοιβαία σχέση της Θ. Ευχαριστίας και του Γάμου: Η Αποστολή της Ενορίας στη Διαμόρφωση των μετεχόντων στην Θ. Ευχαριστία και των συζύγων στην Αγιότητα''.

13  Ιανουαρίου 2016, π. Philip LeMasters [32]

Η Θ.Ευχαριστία  και ο ιερός Γάμος [1] είναι θεμελιώδεις πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εμφανώς επιτελούνται με λαμπρότητα πολύ συχνά. Δυστυχώς, πολλοί προσερχόμενοι στην Θ. Ευχαριστία και οι σύζυγοι δεν αντιλαμβάνονται τη βαθιά σχέση και τη βαθιά πνευματική τους σημασία. 
Σε μια εποχή που οι δημοφιλείς πρακτικές και στάσεις σχετικά με το Γάμο και τη σεξουαλικότητα αντανακλούν τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις πολύ περισσότερο από όσο οι σχετικές με την ορθόδοξη διδασκαλία, ένα κρίσιμο κάλεσμα σε διακονία της ενορίας είναι να αντλήσει από τους πόρους που παρέχονται από αυτά τα ιερά  μυστήρια για να επιτρέψει στον σύζυγο και τη σύζυγο να κάνουν τον κοινό τους βίο έναν εμφαίνοντα φάρο της σωτηρίας του κόσμου(…) .Οι προκλήσεις σ' αυτό είναι μεγάλες