Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

   Το Σεμινάριο της Ποιμαντικής Επιμόρφωσης των υποψηφίων και νέων κληρικών της Ι.Α.Α. πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 10/12/2015 στον Ιερό μας Ναό, υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Α.Α. Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Βολιώτην, τον οποίο υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού, Πάνος. Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος και οι λοιποί πατέρες της ενορίας.
Μετά τη τέλεση του Εσπερινού, μετέβεισαν στην αίθουσα του ναού όπου ο π. Συμεών ομίλησε στους υποψηφίους και νέους κληρικούς για την αξία του Ιερέως και πως ο κάθε κληρικός πρέπει να αναδυκνείεται σε ηγέτη, οχί ομώς μέσα από εξουσίες και αυταρχισμό, αλλά μέσα από την αγάπη, τον σεβασμό και την ταπείνωση, την διακονία του ποιμνίου, όπως ο Μωυσής οδήγησε το λαό του στη γη της επαγγελίας και αναδείχθηκε σε ηγέτη, έτσι και ο κληρικός πρέπει να οδηγεί το λαό στη σωτηρία χωρίς συμβιβασμούς αλλά ταυτόχρονα με αγάπη και υπομονή.
   Ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον π. Συμεών για την παρουσία του και τόνισε πως τα μαθήματα αυτά δεν προσφέρουν μόνο γνώση και εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν συντροφιά και ξεκούραση ψυχής.
Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή με παραδοσιακά τραγούδια και εδέσματα τα οποία είχαν επιμεληθεί οι κυρίες της φιλοπτώχου αδελφότητος υπό του π. Σισώη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου