Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΕΘΕΝ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 οι Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της ενορίας μας διοργάνωσαν μια μεγάλη εκδήλωση εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων.
Η γιορτή περιλάμβανε πρωινό Χριστουγεννιάτικο Αρχονταρίκι για γονείς και ενήλικες, παρέα με τη γνωστή παραγωγό του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας Σοφία Χατζή, με την οποία συνομίλησε ο υπεύθυνος ιερέας Νεότητας του Ναού μας π. Βασίλειος, με αφορμή το καινούργιο της βιβλίο «Το τελευταίο κέρασμα» από τις εκδόσεις «ΘΥΡΑ-ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ».
Ιστορίες ανθρώπων απλοϊκών να σηκώνουν σταυρούς και να οδεύουν δρόμους ανηφορικούς, βαδίζοντας πάντα προς κάποια Βηθλεέμ, αναχωρώντας «δι’ άλλης οδού» προς την αιωνιότητα.
Συγκλονιστικά τα αφηγήματα, σαγηνευτικός ο τρόπος της συγγραφέως που με ύφος και τόνο Παπαδιαμαντικό μύρισαν Χριστούγεννα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι κατηχητές μας ανέλαβαν να διασκευάσουν το διήγημα του Λέων Τολστόϊ «Από τι ζουν οι άνθρωποι» και να το παρουσιάσουν μαζί με τα παιδιά των Κατηχητικών μας Συντροφιών σε θεατρική απόδοση.
Ετοίμασαν τα σκηνικά, δημιούργησαν τα κοστούμια, επέλεξαν τη μουσική, ενορχήστρωσαν τις κινήσεις και με σύμμαχό τους την δίψα και το μεράκι των παιδιών, μας ξεδίπλωσαν τρεις μεγάλες αλήθειες· ότι μέσα στον άνθρωπο κατοικεί η αγάπη και πως όλοι οι άνθρωποι ζουν όχι από έγνοια για τον εαυτό τους αλλ' από αγάπη. Ο Θεός δεν επιθυμεί να ζουν χώρια οι άνθρωποι και γι’ αυτό δεν τους αποκαλύπτει τι ανάγκες έχει ο καθένας ξεχωριστά, αλλά επιθυμεί να ζουν ενωμένοι και γι’ αυτό αποκαλύπτει στον καθένα τους τι είναι απαραίτητο για όλους.
Το έργο ήταν συγκλονιστικό και τα παιδιά μαζί με όλους τους συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της παράστασης με δάκρυα στα μάτια από τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης.
Τα παιδιά επέλεξαν να κλείσουν το θεατρικό με λόγια που τα ίδια έγραψαν παρέα με τους κατηχητές τους:
 ‘‘Ο Θεός γεννιέται ως άνθρωπος. Έρχεται κοντά μας για να μην είναι ποτέ πια μόνος του ο άνθρωπος, για να μην είναι ποτέ πια ο Θεός μόνο Θεός, αλλά και άνθρωπος. Ο Θεός γεννιέται για να πέφτει μέσα σ’ όλα τα κενά μας, για να συντροφεύει τις μοναξιές μας, για να υπάρχει πάντα κάποιος που ποτέ δεν θα σ’ αφήσει. Ο Θεός γεννιέται για να καταλάβουμε πως με το φαΐ μόνο επιβιώνουμε, με τον Θεό όμως ζούμε’’.
Η εκδήλωση περιελάμβανε και Δωροέκθεση βιβλίων και c.d. πολλών εκδοτικών οίκων, αλλά και Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και πολλών άλλων διακοσμητικών, που τα παιδιά σχεδόν δύο μήνες ετοίμαζαν. Όλα δουλεμένα στο χέρι από μικρούς και μεγάλους, γιατί η ζωή είναι πρωτοτυπία κι όχι αντιγραφή...
Η Δωροέκθεση θα λειτουργήσει έξω από το Ναό μας και κατά την εορτή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, με μοναδικό σκοπό της οικονομική ενίσχυση αυτής της νεανικής προσπάθειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου