Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Η Μεταμόρφωση την οποία έχουμε ανάγκη για την σωτηρία μας, αποτελεί σαφέστατα προϊόν της μυστηριακής μας ζωής, δηλαδή της προσωπικής σχέσης που έχει αναπτύξει ο κάθε Άνθρωπος ξεχωριστά με τον Θεό. Για να καταφέρει όμως ένας Άνθρωπος να οδηγηθεί στην σωτηρία, δεν είναι αρκετή μόνο η μόρφωση και η γνώση την οποία μπορεί να αποκτήσει μέσα από τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά συστήματα, χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο αλλά και ταυτόχρονα πολύ απλό, και αυτό λέγεται Πίστη.  
Η σωτηρία της Ψυχής μας λοιπόν ταυτίζεται απολύτως με το θέμα της μεταμόρφωσης  της υπόστασής μας και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αν ακολουθήσουμε την σωτήρια διδασκαλία του Μεταμορφωθέντος ΧριστούΤον μεταμορφωθέντα Κύριο δοξολογήσαμε στην ενορία μας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου, παρισταμένων ιερέων όμορων ενοριών. Την ακολουθία του εσπερινού κόσμησαν με την μελύριτη ψαλμωδία τους οι δυο χοροί του Ναού. 
Ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο εκφράζοντας τις ολόθερμες ευχαριστίες του εκ μέρους των πατέρων του Ναού καθώς και των ενοριτών, για την τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου, τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και στην αυριανή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ο ίδιος θα χοροστατήσει και ιερουργήσει σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.  Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ειρηναίο για την φιλοξενία και την αγάπη του.

















 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ROMFEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου