Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

«Με την υπομονή θα βρείτε, θα ανακαλύψετε και θα σώσετε τις καρδιές σας» έχει πει στο Ευαγγέλιο ο Χριστός μας. Γιατί τα όμορφα και τα σπουδαία είναι καλά κρυμμένα και ζητούν ανακάλυψη.
Αρχαιολόγοι της ομορφιάς τα παιδιά των νεανικών κατηχητικών συντροφιών της ενορίας μας και οι κατηχητές μας, όλη τη χρονιά προσπαθούν να μην βλέπουν μόνο την επιφάνεια αλλά να υποψιάζονται και το υπέδαφος. Να σκάβουμε και να ανακαλύπτουμε τον Θεό μέσα μας.
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 πήγαμε περίπατο στις όμορφες και πάντοτε φιλόξενες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκεί είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα μεγάλο παιχνίδι σταθμών ΄΄Αρχαιολόγοι της ομορφιάς΄΄, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συνειδητοποιήσουν πώς τα σημαντικά και σπουδαία ο χρόνος, η συνήθεια και η λησμοσύνη των ανθρώπων τα θάβει κάτω από την επιφάνεια της ζωής και εκεί είναι που πρέπει να τα αναζητήσουμε. Να έχουμε υπομονή είπαμε, μας χρειάζεται ταπείνωση για να τρυπήσουμε το σκληρό έδαφος του εγωισμού αλλά και δίψα για την ομορφιά που περιμένουμε από τα σπλάχνα μας να αναδυθεί. Και τότε πανέμορφες Καρυάτιδες αγάπης και ελέους, ευαισθησίας και ομορφιάς θα αναδύονται στο φως της ημέρας της ζωής μας και ένας Θεός πανέμορφος θα μας χαμογελά.
Παίξαμε, τρέξαμε, χαρήκαμε τη φύση, το τοπίο, τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, απολαύσαμε όλοι μαζί το μεσημεριανό μας φαγητό και με τη δύση του ήλιου πήραμε την επιστροφή για το Ναό μας, δίνοντας υπόσχεση δουλειάς και ετοιμασίας για την γιορτή των Χριστουγέννων που ακολουθεί.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου