Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ξεκινώντας με πολύ χαρά, μιας και ο καιρός ήταν άριστος, το προγραμματισμένο τριήμερο προσκύνημα του Ναού μας την Παρασκευή 26/1 και αφού κάναμε την πρωινή προσευχή περάσαμε πρώτα να πάρουμε την ευλογία από το ιερό κελί του Αγίου Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτου, στη συνέχεια οδεύσαμε προς τον Αλμυρό του Βόλου για να προσκυνήσουμε στην ιερά μονή Κάτω Ξενιάς την Υπεραγία Θεοτόκο και την Αγία Ζώνη της, (τεμάχιο), απολαμβάνοντας στην συνέχεια ένα γλυκύτατο κέρασμα από τις αδερφές της μόνης.  Η κατάληξή μας ήταν στο υπέροχο ξενοδοχείο Καψής όπου στην συνέχεια κάναμε μία υπέροχη βόλτα στα στενά αλλά και στην υπέροχη πλατεία της Θεσσαλονίκης...απολαμβάνοντας τα πλούσια εδέσματα.









Την άλλη μέρα πρωί πρωί και αφού πήραμε το πρωινό μας ξεκινήσαμε για την Σουρωτή στον τάφο του Αγίου Παΐσιου όπου εκεί λάβαμε την ευλογία του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας.  
Στη συνέχεια ανηφορίσαμε για τον χιονισμένο Χορτιάτη στο υπέροχο μοναστήρι της Παναγίας...ηταν μία ηλιόλουστη μέρα αλλά ανεβαίνοντας στο βουνό βρήκαμε χιόνι...και ένα υπέροχο χιονισμένο τοπίο.

Η αδελφή Χριστοδούλη καθηγουμένη της Μονής ήταν γλυκύτατη και οι αδερφές εκεί μας κέρασαν πλουσιοπάροχα...μετά από κει κατηφορίσαμε για το λευκό τον Πύργο κανοντας μία μεσημεριανή βόλτα στην όμορφη πλατεία της συμπρωτεύουσας. Το απόγευμα και αφού είχαμε ήδη φάει πήγαμε για τον Αγιο Πολυκάρπο Μενεμένης να τελέσουμε τον εσπερινό όπου εκει μας περίμενε μια Βασιλική υποδοχή από τον π. Στυλιανό και τους συνεργάτες του και εν συνεχεία βάλαμε ρότα για τον άγιο Δημήτριο πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ ο π. Ειρηναίος μας έδωσε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στα όμορφα σοκάκια, στα Λαδάδικα και στα όμορφα ταβερνάκια... Το πρωί φεύγοντας για τον Αγιο Πολυκάρπο  τελέσαμε την πανηγυρική θεία λειτουργία, ακούσαμε το κήρυγμα από τον πατέρα Ειρηναίο και στο τέλος ο επιχώριος μητροπολίτης, Σεβασμιώτατος Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας ήρθε να μας ευλογήσει και να μας μιλήσει με το υπέροχο χαμόγελο του, την Αγάπη του και την Αρχοντιά του... και αφού πήραμε το πρωινό μας ξεκινήσαμε για τον δρόμο της επιστροφής έχοντας  λάβει πλούσιες  ευλογίες και μεγάλη χαρά!!!

Ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό που  μας χαρίζει τέτοιες όμορφες στιγμές και ευχόμεθα καλό Τριώδιο, καλή δύναμη και καλό στάδιο!!!


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου