Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Η  ΕΝΟΡΙΑ  ΜΑΣ   ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ       
ΤΡΙΤΗ  12 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ  ΣΤΟ
ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ   ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
ΤΡΙΤΗ    12 / 05 / 2020  Αθήνα – Κάιρο
Αναχώρηση από την Ενορία στις 21:00  για αεροδρόμιο.      23:55  πτήση με Αegean airlines για Κάιρο.
 02:00 Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4 * κοντά στις πυραμίδες σε περιοχή της Γκίζα.
ΤΕΤΑΡΤΗ   13 / 05 / 2020    Κάιρο - Σινά
Αφού πάρουμε πρωινό αρχίζει η ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου από το αρχαιολογικό μουσείο όπου θα εκπλαγείτε από τον πλούτο και την ποικιλία των αρχαιολογικών εκθεμάτων της εποχής των Φαραώ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τις πυραμίδες του Χέωπα, Χεφρίνου και Μυκερίνου και την Σφίγγα του Φαραώ Χεφρίνου με σώμα λιονταριού. Αναχώρηση για το Σινά. Άφιξη στην Αγία Αικατερίνη , τακτοποίηση στον ξενώνα , δείπνο διανυκτέρευση.
ΠΕΜΠΤΗ   14 / 05 / 2020   Σινά - Αγία Αικατερίνη
Το πρωί στις 05:30, θα Λειτουργηθούμε στην Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παίρνουμε πρωινό στους ξενώνες της Μονής και στην συνέχεια οι Σιναΐτες Πατέρες μας ξεναγούν. Προσκυνάμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, επισκεπτόμαστε το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θαυμάζουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εικαστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. Το απόγευμα πηγαίνουμε στο Όρος Αγ. Γαλακτιώνος και Επιστήμης, εκεί βρίσκεται το ασκητήριο του Άγ. Παΐσιου, στο οποίο έμεινε για 2 χρόνια.   Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   15 / 05 / 2020   Σινά - Βηθλεέμ
Παίρνουμε το πρωινό μας. Όσοι  επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο σπήλαιο του Αγ.Ιωάννου της κλίμακος, όπου και εκεί έγραψε ο Άγιος την περίφημη κλίμακα. Αναχωρούμε για τους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα την πόλη της Βηθλεέμ. Άφιξη στην Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
ΣΑΒΒΑΤΟ   16 / 05 / 2020   Ιεροσόλυμα
Παίρνουμε το πρωινό μας. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το Ναό της Αναστάσεως στην Αποκαθήλωση, στον Τάφο του Κυρίου, στον φρικτό Γολγοθά, στον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Εξερχόμενοι από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως προσκυνάμε το ¨μη μου άπτου¨ όπου εμφανίστηκε ο Κύριος στη Μαρία τη Μαγδαληνή. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου στη Ρωσική Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, όπου διασώζεται η πύλη από την οποία εξήλθε ο Κύριος πορευόμενος προς το Γολγοθά. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε την οδό του Μαρτυρίου, επισκεπτόμαστε το Πραιτώριο, την Προβατική Κολυμβήθρα, την Ι. Μ. Αγ. Άννης και τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου.
Εξερχόμενοι του τείχους προσκυνούμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή, όπου ο Τάφος της Θεοτόκου. Αφού τελέσουμε την παράκληση της Παναγίας θα μεταβούμε στον κήπο της Αγωνίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ   17 / 05 / 2020   Ιεριχώ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την Ιεριχώ. Ανεβαίνουμε στην Ι. Μ. του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη και στην Ι.Μ.Σαρανταρίου (Όρος των Πειρασμών). Μεταβαίνουμε στα ύδατα του Προφήτη Ελισσαίου και προσκυνάμε στην Ι. Μ. του Πρ.Ελισσαίου. Εκεί βρίσκεται και η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Συνεχίζουμε στον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου τελούμε Αγιασμό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Ι. Μ. του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας κατευθυνόμαστε στη Βηθανία, όπου είναι ο τάφος τού Αγίου Λαζάρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστρέφουμε στα Ιεροσόλυμα στο σημείο Αναλήψεως του Κυρίου αφού προηγουμένως επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μικρής Γαλιλαίας και την Βηθσφαγή. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 / 05 / 2020   Βηθλεέμ  -  Αθήνα
Σήμερα, αφού θα λειτουργηθούμε στην Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Χριστός, θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη 14.000 Νηπίων. Κατόπιν θα πάρουμε πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Προσκύνημα των Ποιμένων <Δόξα εν Υψίστοις>. Ακολουθεί προσκύνημα στον Αγ. Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη, ιδρυτή της κοινοβιακής ζωής. Στο υπόγειο, δίπλα στο Ναό υπάρχουν οι τάφοι του Αγ. Θεοδοσίου, της Αγ. Ευλογίας, της Αγ. Σοφίας και πολλών άλλων Αγίων. Τελευταίο προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση μας για  Αθήνα  και το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 19:50.Άφιξη στην Αθήνα 21:50.
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο :   800 ευρώ
Περιλαμβάνονται:
           · Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Κάιρο / Τελ Αβίβ –Αθήνα με την AEGEAN
            ( συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων )  Έμπειρος συνοδός, ξεναγός.
           · Όλες οι μετακινήσεις με τουριστικά ταξιδιωτικά λεωφορεία
           · 3 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε  4* Ξενοδοχείο μεημιδιατροφή
           · 2 Διανυκτερεύσεις στους Ξενώνες στον προαύλιο χώρο της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης
Δεν περιλαμβάνονται:
·       Φιλοδωρήματα(10 €) για όλο το ταξίδι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.
·       Σαραντάριο Όρος  για όποιον επιθυμεί τελεφερίκ 15 €
·       Βίζα Αιγύπτου  ΚΑΙ ΣΙΝΑ 30€ ( απαραίτητη η ισχύς διαβατηρίου 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης)  Είσοδοι σε μουσεία·
·        Επιβάρυνση μονόκλινου επιπλέον  200 ευρώ
       Με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβάλλεται ως προκαταβολή το ποσό των 300 ευρώ
·        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου