Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Παρασκευή 17-9-2021 ο Αγιασμός έναρξης της νέας και έκτης κατά σειρά (6ης)χρονιάς λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ»

       Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17-9-2021, 10.15 π.μ, ο Αγιασμός έναρξης της νέας και έκτης κατά σειρά (6ης) χρονιάς λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας του Ι.Ν Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, παρουσία του προέδρου της Διοικούσης επιτροπής πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. π. Σισώη Σκάρκου, της κας. Πολυξένης Χαλκίδου αντιπροέδρου του Δ.Σ., της κας. Κανέλλας Παπαδοπούλου Γραμματέως της Διοικούσης επιτροπής,της κας. Αγγελικής Μάμμου ταμίου του Δ.Σ., και των λοιπών κυριών μελών του Δ.Σ(κ. Άννα Μπεκερετζιάν,κ. Πολυξένη Καζάνα,κ. Αικατερίνη Περιβολάρη), και τέλος αλλά και κατεξοχήν της Διευθύντριας, των Νηπιαγωγών, και των παιδιών του Σταθμού.

Στην Αγιασμό,εκτός από τον τελέσαντα την Ακολουθία του Αγιασμού πανοσιολογιότατο Αρχιμ. π. Σισώη Σκάρκο παρευρέθη η κα. Αννα Γιαννακού – Πάσχου Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας(Τμήμα Πρόνοιας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής), Εκπαιδευτικός – Νοσηλεύτρια,Πρόεδρος Σωματείου Απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ», Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.

    Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Παιδικός Σταθμός για 6η χρονιά άνοιξε τις πόρτες του για να δεχθεί νέους και παλαιότερους μαθητές.

    Οι χώροι των παιδικών σταθμών γέμισαν από τις φωνές και τα γέλια των μικρών παιδιών, που άλλοτε χαρούμενα και άλλοτε διστακτικά,  ξεκίνησαν το ετήσιο πρόγραμμά τους .

κα. Αννα Γιαννακού – Πάσχου Αντιδήμαρχος 

    Μέσα σε χαρούμενη ατμόσφαιρα στις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις οι γονείς και παιδιά γνώρισαν τις Νηπιαγωγούς και τους παλαιούς και νέους συμμαθητές τους για τη χρονιά 2021-2022.

    Μετά από παιχνίδι στο μεγάλο κήπο και το το θερμό καλωσόρισμα όλων από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Παιδικού Σταθμού, πανοσιολογιότατο Αρχιμ. π. Σισώη Σκάρκο, ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της καινούριας  χρονιάς, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την Covid-19. 

Μετά τον αγιασμό ο π. Σισώης αγίασε τους χώρους, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς κι ευχήθηκε στοργικά σ’ όλους καλή σχολική χρονιά,το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους, μαθητές, γονείς και παιδαγωγούς, ώστε φεύγοντας από τον Παιδικό Σταθμό του χρόνου να έχουν αποκομίσει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις.

  Αυτόν τον χώρο είναι καλό να τον δούμε όχι ως έναν χώρο όπου απλά αφήνουμε για κάποιες ώρες τα παιδιά μας, αλλά  ως χώρο, όπου δημιουργούνται προσωπικότητες και δίδονται εφόδια σ’ αυτά για να συνεχίσουν στο Νηπιαγωγείο, στο

 Δημοτικό και γενικότερα στη ζωή.

 

Όλοι οι παρευρεθέντες,κατά σειράν, χαρακτήρισαν τον Παιδικό Σταθμό κυψέλη μάθησης και ευχήθηκαν και καλή δύναμη στους γονείς και στο προσωπικό από καρδιάς να έχουν ένα όμορφο ξεκίνημα.

Συνάμα ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους και την Διευθύντρια για τη συνολική εποικοδομητική προσπάθεια, καθώς υποδέχονται και φέτος νήπια  σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον το οποίο επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις μ’ένα πάρα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα,όσον αφορά τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι λιλιπούτειοι μαθητές συνδυάζοντας την μάθηση, το παιχνίδι και την δημιουργική έκφραση. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου