Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16-10-2022

   Η αιμοδοσία στην Ενορία μας είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς στηρίζουμε με φιάλες αίματος τόσο τα μέλη της ενορίας, όσο λοιπούς ασθενείς για έκτακτα χειρουργεία ή πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.
   Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών κάθε εξάμηνο δίνει αίμα ώστε να διατηρείται η τράπεζα έτοιμη να δώσει αίμα σε όποιον ενορίτη ή άλλον το ζητήσει.
   Δύο φορές το χρόνο η Ενορία του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας μεταβάλλεται σε σωματικό Ιατρείο στο οποίο όλοι χωράνε, με μεγάλο σεβασμό στο ανθρώπινο γένος

   Διότι η αλληλεγγύη γεννάει και άλλη αλληλεγγύη.      Αλληλεγγύη σημαίνει να μοιραστούμε αυτό που έχουμε. Όχι να μοιραστούμε αυτό που μας περισσεύει, είναι να μοιραστούμε αυτό που έχουμε. 

   Πενήντα πέντε (55) παλιοί και νέοι αιμοδότες συγκεντρώθηκαν ακόμη μια φορά την Κυριακή 16 Οκτω-βρίου 2022 (από τις 9:30 το πρωί ως τις 3:00 το μεσημέρι), συγχρόνισαν τον παλμό της καρδιάς τους με το κάλεσμα της Ενορίας μας για να δώσουν με τρόπο έμπρακτο, ένα δυνατό μήνυμα ζωής, αυτοσυνηγορίας και αισιοδοξίας ότι η αγάπη θεραπεύει τα τραύματα, ότι δε θέλουμε στην πραγματικότητα να αναπτύξουμε μία τάση μοιρολατρείας, ένα είδος αίσθησης καταραμένου και καταδικασμένου στη μιζέρια, σε συνδυασμό με τις σκληρές κοινωνικές συνθήκες της Ελλάδας, θέλουμε να σταματήσουμε τον πόνο, είμαστε άνθρωποι και όλοι έχουμε μια μεγάλη ανάγκη σεβασμού. 

   Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε σε αυτή τη ζωή, ν' αντικαταστήσουμε τα όποια δεσμά με ανθρώπινους δεσμούς.

   Έτσι μικτό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ε.Ε.Σ.(Τηλεφ  : 213-2068738 , https://korgialenio-benakio.gr/index.php/ethelontiki-aimodosia ) προσήλθε στον καθιερωμένο χώρο της Ενορίας όπου έγινε η αιμοδοσία και εν τέλει συγκεντρώθηκαν ΣΑΡΆΝΤΑ ΕΝΝΈΑ (49) φιάλες αίματος με την πολύωρη προσωπική εθελοντική εργασία των κυρίων και κυριών της εθελοντικής ενοριακής ομάδας διακονίας της Αιμοδοσίας, της κας.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΣΠΡΟΥ,της κας. ΕΛΕΝΗΣ ΑΣΠΡΟΥ, της κας. ΡΟΥΛΙΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ,  του κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΟΥ, της κας. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και άλλων.

Η εθελοντική ενοριακή ομάδα διακονίας της Αιμοδοσίας που κοπίασε τόσο για μια ακόμη φορά, ας δεχθεί τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των πατέρων της ενορίας (π.Σισώη, π.Βασιλείου, π.Αθανασίου) οι οποίοι συνάμα ευχαριστούν και τους πενήντα πέντε (55) αδελφούς εν Χριστω που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον συγκεκριμένο αυτό σκοπό.

  Άλλωστε, εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε για τις ζωές μας. 

    Και κυρίως να είμαστε δημιουργικοί πραγματικά να μην μετατρεπόμαστε σε γέρους θεωρητικολόγους. 

Να διατηρούμε την ενέργεια της νιότης , διότι κατά τη νεότητα οι νευρώνες είναι πάντα πιο ζωντανοί, επομένως μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις σε παλιά προβλήματα της ζωής

ΕΠΙΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου