Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΩΝ

Το Σάββατο 14.1.17 πραγματοποιήθηκε στο Ναό μας η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών μας για την έναρξη της καινούργιας χρονιάς.
Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον υπεύθυνο ιερέα νεότητας της ενορίας μας, τον π. Βασίλειο, στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά των νεανικών μας συντροφιών, τα οποία και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Κατόπιν όλοι μαζί κατεβήκαμε στην αίθουσα «Νέα Βηθλεέμ» του Ναού μας όπου είχε ετοιμαστεί από τις κατηχήτριες και τους κατηχητές μας ένα πλούσιο πρωινό για τα παιδιά και στις 10:30 ανεβήκαμε και πάλι στο Ναό για την κοπή της Βασιλόπιτας.

«Τα έθιμα αυτά έχουν ένα βαθύτατο συμβολισμό για τη ζωή μας» είπε ο π. Βασίλειος απευθυνόμενος σε όλα τα παιδιά μετά τη κοπή της Βασιλόπιτας. «Η κοπή της βασιλόπιτας μάς υπενθυμίζει το πως θα πρέπει να είναι η ζωή μας» συνέχισε ο π. Βασίλειος. «Η καρδιά μας, ο εαυτός μας είναι η βασιλόπιτα. Δεν πρέπει να την διαφυλάττουμε ακέραιη και ατεμάχιστη. Πρέπει να την κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια, όπως ακριβώς και με την βασιλόπιτα, και να την μοιράζουμε στους ανθρώπους. Να τους χορταίνουμε αγάπη, συμπόνοια, κατανόηση. Να μην είμαστε εγωιστές. Απ’ αυτό θα καταλαβαίνουν όλοι ότι είμαστε χριστιανοί από τον τρόπο της ζωής μας, από το πως αγαπούμε και νοιαζόμαστε». Και στο τέλος ανέφερε ο π. Βασίλειος: «Έτσι έζησε και ο Μ. Βασίλειος, θυσιαστικά προσφέροντας τον εαυτό του με κάθε τρόπο σε όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Σας εύχομαι να του μοιάσετε».  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου