Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

     Με το ερώτημα αυτό σαν project εργασίας μαθητές της Α΄ Λυκείου του 4ου Λυκείου Καλλιθέας επισκέφθηκαν σήμερα το ναό μας, μετά από πρωτοβουλία της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους κας. Χρυσούλας Φραγκιά για να συνομιλήσουν με τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας της ενορίας μας, τον π.Βασίλειο.
Οι μαθητές προσκύνησαν στο Ναό και είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά που φυλάσσονται στο Ναό μας, δίνοντας την ευκαιρία έτσι και στον π.Βασίλειο να τους μιλήσει για την τιμή των ιερών λειψάνων αλλά και την υπέρβαση του θανάτου στο γεγονός της προσκύνησής τους.
Κατόπιν όλοι μαζί κατέβηκαν στην αίθουσα ΄΄Νέα Βηθλεέμ΄΄ του Ναού μας όπου παρατέθηκε στα παιδιά ένα μικρό κέρασμα και ξεκίνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το θέμα του project, με τον π.Βασίλειο να  ξαφνιάζει τα παιδιά, θέτοντάς τους το ερώτημα: ΄΄Υπάρχει άραγε ζωή πριν τον θάνατο;΄΄.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν πλήθος ερωτημάτων και ανησυχιών αλλά και να ακούσουν την θέση και την εμπειρία της Εκκλησίας για πολλά θέματα με κυρίαρχο αυτό του θανάτου και της αξίας και σπουδαιότητας της ζωής μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια των παιδιών για την πρωτοβουλία που είχε αλλά και στον διευθυντή του 4ου Λυκείου για την παραχώρηση της άδειάς του ώστε να καταστεί δυνατή η επίσκεψη, αλλά κυρίως στο ότι κτίζονται γέφυρες επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας με την ενοριακή κάτι που δημιουργεί πολλές ελπίδες για το αύριο, για την ενότητα και συνεργασία όλων μας, ώστε η ζωή μας να γίνει πιο ποιοτική, οι αγωνίες μας να καλλιεργηθούν, τα ερωτήματα να τίθενται, οι απαντήσεις να προσδοκούνται μέσα από την εμπειρία και τον διάλογο. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου