Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

















 Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις του ιερού μας ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Μεταμορφωθέντος Κυρίου, περνώντας από τα σπίτια των ενοριτών, πολλοί εκ των οποίων είχαν βγει με αναμμένες λαμπάδες και θυμίαμα για να προϋπαντήσουν την Εικόνα, με τη συνοδεία ιερέων και πλήθος κόσμου, την Δημοτική αρχή της πόλεως του κ. Δημάρχου κ. Δημητρίου Κάρναβου και τις υπέροχες μελωδίες των μουσικών συνόλων του Δήμου Καλλιθέας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο τελετάρχης και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη και την παρουσία του, τους αδελφούς ιερείς, τον Δήμαρχο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις Μουσικές Μπάντες Δήμου Καλλιθέας και Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες παιάνισαν κατά την διάρκεια της λιτανεύσεως της εικόνος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου