Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Καλλιθέας

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Καλλιθέας από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο και τον πρωτ.π. Αθανάσιο Ηλιόπουλο..























- Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στις 6.30 μ.μ. μετά Αρτοκλασίας και Θ. Κηρύγματος.

 Στην ομιλία του ο π. Αθανάσιος αναφέρθηκε στα Παλαιοδιαθηκικά Αναγνώσματα της ημέρας, στον θεολογούντα υμνολογικό πλούτο των Αποστίχων τροπαρίων καθώς και στην προσφορά των Αγίων Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας μας για την απάλυνση του πόνου των ασθενειών και του αποχωρισμού των προσφιλών προσώπων από την κοινή πορεία των ανθρώπων προς τον θάνατο του σώματος.Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα εψαλη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός & ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου.

- Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 ανήμερα της Εορτής του Αγ. Φανουρίου, το πρωί, στις 7.15 τελέστηκε ο Εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως ο πανοσιολογιότατος Αρχιμ.Σισώης ευλόγησε τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσφέρθηκαν εκ μέρους των πιστών εις τιμήν και μνήμην του Μεγαλομάρτυρα Φανουρίου του Νεοφανούςκαι αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους μεγαλομάρτυρες της Πίστεώς μας, περιφανής για τον υποδειγματικό τρόπο ζωής του και την απαράμιλλη αγάπη του για το Θεό και για τον πλησίον, ευχόμενος εν τέλει προς όλους ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον, ώστε να φανερώσει σε όλους μας το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία Του.

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες και cτις δύο ημέρες ευλαβείς πιστοί, κυρίως γυναίκες, προσήρχοντο με ευλάβεια για να ασπαστούν την εικόνα του Αγ. Φανουρίου και να ευλογήσουν τις παραδοσιακές Φανουρόπιτες προς τιμήν του Νεοφανούς Αγίου.

2 σχόλια: