Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αγιασμός έναρξης της νέας χρονιάς 2020-21 του Παιδικού Σταθμού «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ»


Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β’, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18-9-2020, 9.15 π.μ, ο Αγιασμός έναρξης της νέας χρονιάς λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας του Ι.Ν Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας τηρουμένων όλων των υγειονομικών διατάξων για την προστασία από τον Covid-19. 
Η έναρξη έγινε με την παρουσία του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελου της καθ΄ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του προέδρου Δ.Σ. Παιδικού Σταθμού αναπληρωτή του Μακαριωτάτου, πανοσιολογιοτάτου Αρχιμ. Σισώη Σκάρκου, του πανοσ. πρωτ. π. Αθανασίου Ηλιόπουλου, της κ. Πολυξένης Χαλκίδου αντιπροέδρου του Δ.Σ. , της κ.Κανέλλας Παπαδοπούλου Γραμματέως της Διοικούσης επιτροπής,της κ.Αγγελικής Μάμμου Ταμίου του Δ.Σ., και των λοιπών κυριών μελώς του Δ.Σ, της κ.Άννας Μπεκερετζιάν, της κ.Πολυξάνης Καζάνα, της κ. Αικατερίνης Παριβολάρη, της Διευθύντριας και των Νηπιαγωγών, και των παιδιών του Σταθμού



Της ακολουθίας του Αγιασμού
στην πολυμεσική (multimedia) αίθουσα εκδηλώσεων και μουσικοκινητικών – θεατρικών δράσεων του Παιδικού Σταθμού προηγήθηκε το θερμό καλωσόρισμα όλων από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Παιδικού Σταθμού, πανοσιολογιότατο Αρχιμ. π. Σισωή Σκάρκο, ο οποίος κατόπιν προσκάλεσε τον προεξάρχοντα της Ακολουθίας του Αγιασμού και της τελετής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής , πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη, να ευλογήσει τους παριστάμενους τελώντας τον Αγιασμό.

Ο π. Βαρνάβας, μετά την απόλυση της ακολουθίας και τον ραντισμό ευλογίας, στον χαιρετισμό του μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ανέπτυξε διαλογικά και ομαδοσυνεργατικά με τους μικρούς μαθητές αυτής της προσχολικής μονάδας αγωγής το νόημα της Ευαγγελικής περικοπής που ανεγνώσθη στην Ακολουθία.

Στην συνέχεια μίλησε για την μεγάλη ευλογία και χάρη που έλαβε η Εκκλησία από τον Θεό να έχει παιδικούς σταθμούς υψηλών προδιαγραφών παιδείας και ποιοτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά της προσχολικής και νηπιακής ηλικίας και για το ότι λόγω αυτών των υψηλών προδιαγραφών οι νέοι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές της τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίες λαμπρύνονται από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, των ιερέων, των στελεχών, των εθελοντών, των γονέων, της Πολιτείας σε αυτόν τον τομέα της προσχολικής αγωγής.


Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τον π. Σισώη, τα εθελοντικά στελέχη του Δ.Σ., τις νηπιαγωγούς και τα λοιπά στελέχη για το μεγάλο έργο τους και ευχήθηκε για τους γονείς των παιδιών και τις οικογένειές των.

Να αναφερθεί εν κατακλείδι ότι, ο Παιδικός Σταθμός «ΚΡΥΣΤΑΛΙΤΣΑ» του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας Ι.Ν Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, αξιολογήθηκε να είναι μέσα στους πέντε πρώτους,δημόσιους και ιδιωτικούς, σε όλη την Ελλάδα, τόσο από πλευράς οργάνωσης, διδακτικού προγράμματος και προσωπικού, όσο και από πλευράς υγειονομικής καθαριότητος των σύγχρονων πολυμεσικών χώρων κι ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων βιωματικής κοινωνικοποιητικής  μάθησης όπου συναναπτύσσονται ομότιμα, ο γνωστικός, κοινωνικό-συναισθηματικός και κινητικός τομέας.

Εντός του σταθμού υπάρχει πάντα μια γωνιά μέσα στην τάξη όπου ο συγκεκριμένος μαθητής θα έχει το ατομικό του πρόγραμμα. Την ώρα της σίτισης, το παιδί θα καθίσει με τους συμμαθητές του. 


Εκεί θα
συνυπάρχει ένα δομημένο οπτικοποιημένο σύστημα δραστηριοτήτων που θα έχει να κάνει με το "περιμένω τη σειρά μου", "στρώνω το κουβέρ μου, όπου βάζω το δεκατιανό μου", "πλένω / απο-λυμαίνω τα χεράκια μου"» κτλ.





                    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου