Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Δέματα Αγάπης για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων 2021

 Μπορεί οι συνθήκες που δημιούργησε η Covid-19 νόσος να είναι περίεργες και οι δυσκολίες όλων να μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο, μπορεί οι τοπικές ενορίες Εκκλησίες να είχαν αναγκαστικά κι αυτές επιπλέον δυσκολίες, αλλά το φιλανθρωπικό έργο δεν σταματά, όταν υπάρχει σωστά στοχευμένη αγάπη για τον άνθρωπο.
    Μία από τις πολλές τοπικές ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής που στέκεται συμπαραστάτης στους οικονομικά κι όχι μόνον -πληγέντες και καταστεθέντες - αδύναμους αδελφούς μας, οι οποίοι προσπαθούν με αγωνία να ανταπεξέλθουν στις ποικίλες επιπλέον απαιτήσεις της δύσκολης καθημερινότητας, είναι και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας μέσω των φιλανθρωπικών δράσεων που έχει αναπτύξει στην συγκεκριμένη πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας.
  Το καθημερινό συσσίτιο δεν σταμάτησε τη λειτουργία του, αλλά δεν σταμάτησε και η προσφορά των τροφίμων, καθώς όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος λάμβαναν δέματα όλο αυτό το διάστημα. 
Τώρα, λόγω και των ημερών του αγίου δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων, και για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19, μοιράστηκαν τα «δέματα αγάπης» σήμερα, Σάββατο προ των αγίων Χριστουγέννων(18-12-2021), στην εστία αγάπης '' Η Βηθλεέμ'' του Ι. Ναού μας.

Την ικανοποίηση των τριάντα (30) οικογενειών με παιδιά από το 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 252-258), εισέπραξαν με ένα χαμόγελο μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου(ΕΦΤ), που χάρη στην ευαισθησία και την αγάπη όλων των αδελφών μας στην ενορία κατάφεραν να βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο, όχι μόνο λόγοις αλλά και έργοις.

 Οι ιερείς του Ναού κι όλη η Ενορία ευχαριστεί τους ανωτέρω, καθώς και όσους αδελφούς μας συνδράμουν όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σ΄ αυτό τον αγώνα χριστιανικής αγάπης και συναλληλίας προς τον αδελφό μας, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας.

Ίσως αυτή να είναι μια σημαντική προετοιμασία μαζί με την ιερά Εξομολόγησή μας για να φθάσουμε μέχρι την Φάτνη και να προσκυνήσουμε τον Γεννηθέντα και Σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου Κύριό μας και Σωτήρα Ιησού Χριστό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου