Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΗ_ 5/11/2023

Την Κυριακή πραγματο-ποιήθηκε η 2η για το 2023 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στον Ι. Ναό μας, ένα «Κερί αναμμένο μέσα στο σκοτάδι της παραίτησης, για να σπάσει το σκοτάδι, να αντικρίσουν οι άνθρωποι ο ένας το πρόσωπο του άλλου, να πάρουν δύναμη και ζεστασιά, να καθαρίσει λίγο ο νους τους και να δουν τα πράγματα αλλιώτικα...».

Οι αδελφοί μας εν Χριστώ αποδέχθηκαν την πρόσκληση να μοιραστούν με απλοχεριά, το χάρισμα και τις δυνατότητες Ζωής που τους έδωσε ο Θεός, την πίστη στις δυνάμεις, αλλά και στην καλύτερη πλευρά του εαυτού μας, κάθε φορά που επιλέγουμε να δούμε όψεις του κόσμου όχι εξωραϊσμένες, αλλά με τον τρόπο που λειτουργούν πραγματικά, και μερικές φορές να σκάψουμε σε σημεία στα οποία η πραγματικότητα και ο τηλεοπτικός τρόπος θέασης του κόσμου δεν το επιτρέπουν.

Η 2η για το 2023 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ έγινε, όμως, και μια σχεδία για όλους όσοι παλεύουν με τα κύματα του σύγχρονου βίου, που επιλέγουν να καλλιεργούν την ανθρωπιά, να μαθαίνουν να μην αδιαφορούν, να γίνονται ενεργά πρόσωπα, να ευαισθητοποιούνται και, εντέλει, να συμβάλουν καθοριστικά, ως κρίκοι, συμπληρώνοντας την αλυσίδα της αλληλεγγύης.

Η παρουσία όλων εδώ έγινε διάπλατο παράθυρο για όλους όσοι έχουν την θέληση να προσβλέπουν στη Βασιλεία των Ουρανών, όπου δεν χωρούν αδιέξοδα και φοβικότητες, αλλά μόνο το Φως.

Και αυτό από μόνο του γεμίζει την καρδιά από ευχαριστία και ευγνωμοσύνη πρώτα στο μικτό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ε.Ε.Σ. (Τηλ.: 213-2068738, https://korgialenio-benakio.gr/index.php/ethelontiki-aimodosia) το οποίο προσήλθε στον καθιερωμένο χώρο της Ενορίας όπου έγινε η αιμοδοσία και εν τέλει συγκεντρώθηκαν ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΕΣ (54) φιάλες αίματος με την πολύωρη προσωπική εθελοντική εργασία των κυρίων και κυριών της εθελοντικής ενοριακής ομάδας διακονίας της Αιμοδοσίας, της κας. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΣΠΡΟΥ, της κας. ΚΑΤΣΙΡΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, της κας. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ της κας. ΡΟΥΛΙΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, της κας. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, του κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΟΥ, της κας. ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΥ-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, της κας. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και άλλων πολλών.

Η εθελοντική ενοριακή ομάδα διακονίας της Αιμοδοσίας που κόπιασε τόσο για μια ακόμη φορά, ας δεχθεί τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των πατέρων της ενορίας (π.Σισώη, π.Βασιλείου, π.Αθανασίου) οι οποίοι συνάμα ευχαριστούν και τους εξήντα πέντε (65) αδελφούς εν Χριστω που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον συγκεκριμένο αυτό σκοπό.

Ευχαριστούν κατά δεύτερον και τους δωρητές φέτος των υλικών και των πλουσίων εδεσμάτων που συνόδευσαν και στήριξαν πρακτικά το έργο αυτό, τόν κ.ΣΥΛΙΒΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και την κα.ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ. 

Σας ευχόμαστε μακροημέρευση κι ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε όλους ξανά και μαζί. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου