Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Κυριακή των Βαΐων- Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

  Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας.

  Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης καθιερώθηκε να ονομάζεται Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου ή Κυριακή Βαϊοφόρος).

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια - βαστώντας σταυρόσχημο σύμβολο από φοινικιά ως προεξάρχων- τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους ιερείς της Ενορίας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, πανοσ. Αρχιμ. π.Σισώη Σκάρκο και τους πρωτοπρεσβυτέρους π.Βασίλειο Χριστοδούλου και π.Αθανάσιο Ηλιόπουλο. 

   Τέλος προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ευλογήθησαν υπό του Θεοφιλεστάτου τα βαΐα των φοινίκων .


  Στο μεστό πνευματικών μηνυμάτων Κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξε ο Ισραηλιτικός λαός στον Κύριο μας Ιησού Χριστό στην πόλη των Ιεροσολύμων, ύστερα από το θαύμα της Αναστάσεως του Λαζάρου, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και στην ανάγκη που έχουμε να συμπορευθούμε με τον Κύριό μας στο εκούσιο Πάθος Του, εφόσον η γλυκύτητα της αναστάσεως εξουδετερώνει την πικρία του σταυρού!

   Ο χοροστατήσας Επίσκοπος Ευρίπου εξέφρασε την χαρά του, που ευρέθη την ημέρα αυτή στην Ενορία της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας κι ευχόμενος προς όλους δύναμη και υπομονή στην πνευματική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος που οδηγεί από το πάθος της Σταύρωσης στο φως της Αναστάσεως υπενθύμισε ότι η τελείωσή μας συντελέσθηκε πρό 20 αιώνων σέ κείνο τό “εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου» και φανερώνεται στό ιστορικό «όχι ακόμη»,δηλ. σέ κείνο το «ὡσαννά ἐν τοῖς ὑψίστοις».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου