Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 Το αίμα φέρει ένα βάρος συνειρμών : το αίμα θεωρείται ως η ίδια η ζωή μας. 

   Και είναι το ίδιο για όλους, για όλους όσους μοιράζονται μια ομάδα αίματος, ανεξάρτητα από την εξωτερική εμφάνιση ή την καταγωγή τους. 

   Συχνά τέτοιες πράξεις γενναιοδωρίας, είτε περνούν απαρατήρητες είτε ξεχνιούνται γρήγορα. 

    Οι άνθρωποι είναι σχεδόν πάντα αχάριστοι για τα οφέλη που τους προσφέρονται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να σταματήσει κανείς να πράττει το καλό, ούτε να εγκαταλείψει την αγάπη που έχει μέσα του. 

   Οι μεν αχάριστοι επιδιώκουν την ευτυχία, οι δε άνθρωποι της αγάπης  την δημιουργούν. 

Κάθε συμπεριφορά που υιοθετούμε, κάθε λέξη που εκφέρουμε και κάθε δράση που αναλαμβάνουμε μας καθορίζει σε σχέση με τους άλλους, γιατί ο κόσμος που θέλουμε να αλλάξουμε αποτελείται από άλλους ανθρώπους. 

Και μετά τη μετάγγιση του αίματος, το αίμα του δότη και το αίμα του λήπτη γίνονται ένα μεταξύ τους.

 Και τούτο αποτελεί βαθύτερη έκφραση της ανθρώπινης συνείδησης και επιλογή ελευθερίας που απελευθερώνει τελικώς τον ίδιο τον άνθρωπο.

 Η χριστιανική αγάπη δεν είναι ένα απλό συναίσθημα, μια ιδέα, μια αφηρημένη έννοια, αλλά είναι η σαρκωμένη, σταυρωμένη και θυσιαστική αγάπη, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Αυτό μας προσφέρει ένα σημαντικό στοιχείο  για το πού ίσως βρούμε το νόημα που   αναζητάμε : στην βοήθεια που προσφέρουμε  στους άλλους γιατί παραδεχόμαστε ότι ολόκληρος ο άνθρωπος είναι κτιστός και ότι  το κτιστό έχει δυνατότητα σωτηρίας, όχι χάριν   των spiritual συστατικών του (της ψυχής του), αλλά εξαιτίας της κοινωνίας του με τον  Άκτιστο,   που είναι ο Χριστός.

Και τότε,  συμβαίνει τούτο, όπως μας  αποκαλύπτουν τα λόγια του Παύλου : «Όποιος  αγαπάει τον άλλο, έχει τηρήσει το σύνολο των εντολών του Θεού»  ( Ρωμ.13, 8).   

 ΜΕ ΑΓΑΠΗ & ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ  

Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ευχαριστεί και ευγνωμονεί τους 71 συνανθρώπους  και αδελφούς εν Χριστώ για την προσφορά τους.  

Ευχόμενοι σ’ εσάς, τους εθελοντές, τους γιατρούς, και τους νοσηλευτές, μια πελώρια ανταμοιβή από τον Ι.Χριστό, που είναι ο όντως Δωρητής και Μισθαποδότης.

         Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ          ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΡΟΥ, ΚΑΤΣΙΡΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ, ΡΟΥΛΙΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ,  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΟΣ,ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΘΕΟΔΟ-ΣΙΟΥ,π.Αθανάσιος και άλλοι πολλοί.                                      

                                             ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: εδώ.     

                                 **********************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου